ANNONS

Rekordpris för Enskedevilla: 17,3 miljoner

Snittpriset för villor i Gamla Enskede är närmare 10 miljoner kronor.
Snittpriset för villor i Gamla Enskede är närmare 10 miljoner kronor.
Sköna maj är här och nu är det många som vill förverkliga den där husdrömmen. Men den som drömmer om ett hus i Gamla Enskede får vara beredd att hosta upp närmare 
10 miljoner kronor.
Nyligen såldes ett hus till rekordpris – 17,3 miljoner kronor.
ANNONS

Nu drar högsäsongen på villamarknaden igång. Nyligen såldes en villa på 210 kvadratmeter i Enskede för 17,3 miljoner kronor.

– Det är det dyraste huset som har sålts i Enskede. Jag sålde ett för 17,1 miljoner i höstas, men de två är ensamma på den nivån. Det är väldigt ont om så stora hus och då blir de attraktiva, säger Niklas Claesson, mäklare på Skandiamäklarna.
Det har varit ont om hus till försäljning, med det börjar dyka upp fler nu.

– Det har varit extremt få hus ute under det första kvartalet i år. Om jag själv skulle sälja skulle jag göra det i början av året, då blir det alltid bra pris, säger han

Snittpriset i området de senaste tolv månaderna är annars 9,5 miljoner. Enskedefältet och Enskede gård ligger någon miljon lägre.

– Vi har haft en uppgång på 10 procent per år ungefär sedan 2011. Men amorteringskravet har fått effekt, den kraftiga uppgången har brutits och marknaden är stabilare i dag, säger Tommy Sundvall, mäklare på Mäklarhuset.

– Men det är större skillnad i pris mellan det folk gillar och inte gillar i dag. Det är en väldigt stark marknad för attraktiva objekt, de kan gå för nästan vad som helst. Men om ett hus inte har den där känslan som folk blir förälskade i kan det vara iskallt.

Många vill ha både charmfaktor och bra planlösning. 20-talshus står högt i kurs, liksom tre sovrum i samma plan och när närhet till kommunikationer.

Vad gör Enskede så attraktivt?

– Läget, läget, läget, säger Tommy Sundvall.

ANNONS