ANNONS

Rekordtillslag mot svarthotell i Nälsta – 36 sovplatser

Villan i Nälsta tros vara ett rekordstort svarthotell
Villan i Nälsta tros vara ett rekordstort svarthotell
Polisen hade misstankar om att en villa i Nälsta var ett svarthotell.
De slog till mot fastigheten i tisdags och fann 13 personer i huset. Totalt hittade polisen 36 sovplatser.
ANNONS

Polisen gjorde i tisdags ett tillslag mot en villa i Nälsta i Hässelby-Vällingby. Polisen misstänkte att det pågick en illegal hotellverksamhet i fastigheten. Upptäckten anses av polisen vara rekordstor.

– Vi fick ett tips från allmänheten om det här. Vi agerade på det och vi kunde då hitta vad vi tror är ett illegalt hotell med 36 sovplatser. Ett så stort illegalt hotell har vi inte hittat tidigare, säger Per-Arne Kaati, kommisarie och sektionschef på gränspolisen i Stockholm.

Kan tjäna 100 000 i månaden

Vid tillslaget fanns 13 personer i bostaden. Samtliga var invånare i länder utanför Schengenregionen. På villans tomt fanns även tre husvagnar som fungerade som bostäder enligt polisen. Totalt räknar polisen att villan hade 36 sovplatser.

– Det finns starka misstankar om att fler personer bodde på platsen. Folk kommer och går från dessa boenden. Ett svarthotell i den här storleken drar in väldigt mycket pengar, mellan 50 000 och 100 000 kronor i månaden skulle jag tro, säger Per-Arne Kaati och forsätter: 

– Människorna som hyr ut dessa boenden möjliggör för andra illegala verksamheter i from av antingen svartjobb eller brott. Det skapar en otrygghet i närområdet. Det här hotellet låg i ett välmående förortsområde bland andra villor och radhus.

Sju avvisades från Sverige

En av personerna som fanns i villan greps misstänks för häleri då han kunde kopplas till en mängd stöldgods från en rad butiker. Polisen tog med sig åtta personer som inte ansågs har rätt att vistas i Sverige. Sju av de personerna avvisades från Sverige redan samma dag.

– En av personerna som greps hade en väldigt stor mängd stöldgods. Det var allt från märkeskläder till hygienartiklar. Vi kunde avvisa sju personer till tredje land redan samma dag som tillslaget, säger Per-Arne Kaati.

Förutom häleriet så upprättades även anmälningar gällande olaga hotellverksamhet och narkotikabrott.

– Vi är väldigt tacksamma när allmänheten rapporterar in sånt här. Såna här tips vill vi ha fler av, säger Per-Arne Kaati.

ANNONS