Rektor: Elever ska samlas för att slåss

Enligt rykten ska eleverna samlas för att slåss i Tyresö centrum.
Enligt rykten ska eleverna samlas för att slåss i Tyresö centrum.

”Vi har fått ta del av rykten som säger att elevgrupper från olika skolor i Tyresö planerar att träffas under helgen. Exakt varför, var och när är oklart, men det kan vara med syfte att skada varandra. Områdena som vi har hört som tänkbara mötesplatser för detta är kring Alléplan eller kring Tyresö centrum.

Vi hoppas att denna information kan vara ett stöd till dig som förälder för att förhindra att ditt barn råkar illa ut. Vi har svårt att värdera detta rykte men väljer att informera er vårdnadshavare för säkerhets skull. Vi har också informerat polisen om vad vi fått ta del av.”

Så löd det brev som rektorn för Kumla skola, Johan Åkesson, skickade ut till elevernas föräldrar.

På Facebook diskuterades brevet, och där var det fler personer som menade att de också hört ryktet. Någon hade även sett svartklädda ungdomar springa över Kumla skolas skolgård på fredagskvällen.

Även Nattvandrarna på Tyresö har tagit del av ryktena.

– Vi har hört det där och jag vet att polisen har två patruller ute ikväll. Det är tråkigt att folk hellre skriver på Facebook än är med ute och nattvandrar, säger Lena från Nattvandrarna.

På Facebook spekulerades det också i om polishelikoptern som setts över Tyresö under kvällen hade något med rektorns farhågor att göra.

Det dementerades dock av polisen.

– Vi behöver ingen helikopter för detta. Men vi har patruller på plats lokalt som gör sitt arbete, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.