ANNONS

Tumba-rektor: ”Klåfingrighet måste försvinna”

Alf Solander, rektor Tumba gymnasium. Bild från 2017
Alf Solander delar med sig av erfarenheter i nya boken.
Tumba gymnasiums rektor Alf Solander är aktuell med en ny bok. På fredag berättar han om boken på Bokmässan.
ANNONS

Boken som Alf Solander skrivit heter ”Konsten att leda en skola”. I en debattartikel i Dagens samhälle skriver Alf Solander bland annat:

”Framgångsrika skolor känne­tecknas av stabilitet när det gäller ledarskap. I dag stannar rek­torer i genom­snitt mindre än tre år på sina skolor. I stället för mål bör man sätta fokus på hållbarhet och kontinuitet. När rektor och lärare stannar på sina skolor ökar möjligheterna till resultatutveckling.”

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att Tumba gymnasium både ökat i popularitet och höjt sina resultat. Rektorn Alf Solander skriver i Dagens Samhälle att det är viktigt att en rektorn tillåts bestämma över skolan.

”Rektorer måste få ta sitt ansvar i enlighet med skollagen. Klåfingrigheten måste försvinna från dem som vill synas och bestämma, men som i praktiken undviker ansvar. Hit räknas målstyrande politiker, förvaltnings- eller koncernledningar, men också Skolverket och Skolinspektionen som rafsar på ytan utan att erbjuda fungerande alternativ.”

Nästa fredag talar Alf Solander på Bokmässan i Göteborg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.