ANNONS

Rektorn: Det här är absolut inte okej

Fåren blev skärrade och hade kunnat förlora sina foster enligt fåraherdinnan Ulla Alm.
Fåren blev skärrade och hade kunnat förlora sina foster enligt fåraherdinnan Ulla Alm.
Ungdomar som sa sig komma från Hjulstaskolan jagade får i en hage vid Igelbäckens naturreservat. Skolan tar allvarligt på händelsen och fåraherdinnan Ulla Alm, som äger fåren, ska även komma till skolan för att prata med eleverna.
ANNONS

För en vecka sedan var ett ungdomsgäng inne i en fårhage vid Igelbäckens naturreservat där en flock får från Överjärva gård går. Ungdomarna, som sa sig komma från Hjulstaskolan, skrämde och jagade fåren, vilket gjorde  Ulla Alm, fåraherdinna på Överjärva, fly förbannad.

– De skrek och sprang och jagade fåren. Fy sjutton va sur jag blir. Fostren kan skadas och dö, sa hon då till Mitt i Solna.

Ulla Alm har nu erbjudit sig att komma till skolan och prata med eleverna om hur man beter sig kring får och djur.

Ansikten utåt efter skoltid

Händelsen har även tagits upp på skolan berättar Lorenz Johansson, rektor på Hjulstaskolan.

” de är vårt ansikte utåt även efter skoltid.”

– Vi har pratat med den grupp, en årskurs 9, som var där och orienterade tidigare på dagen och har förklarat hur man ska bete sig, att det här absolut inte är okej och att de är vårt ansikte utåt även efter skoltid, berättar han.

Eleverna ska ha stannat kvar intill naturreservatet efter att gymnastiklektionen var slut. Läraren hade då åkt tillbaka till skolan och eleverna skulle ta sig hem själva.

ANNONS

– Det är helt okej att göra så när eleverna är så pass gamla. De barn som inte får gå hem själva har vi koll på och följer med, säger Lorenz Johansson.

Kan ha varit andra elever

Det var även elever från flera andra skolor som rörde sig i området förra torsdagen berättar Lorenz Johansson och han menar att det är svårt att slå fast att det verkligen var elever från hans skola som skrämde fåren.

”Att få veta vilka som är skyldiga är jättesvårt.”

– Jag säger inte att det inte var det, men vi har heller inte gått runt och frågat våra elever ”var det du?”. Att få veta vilka som är skyldiga är jättesvårt.

Lorenz Johansson och Ulla Alm har kommit överens om att hon ska få komma ut till skolan och träffa eleverna, men de har ännu inte satt någon dag eller tid för besöket.

– Det är jättepositivt att hon vill komma hit, men vi måste hitta ett lämpligt tillfälle när vi kan samla ganska många elever så det är lite logistik kring det, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.