Rektorn: vi fokuserar på att lugna eleverna

Rektor Lena Sjögren var på onsdagen förberedd på elevernas eventuella frågor om dådet.
Rektor Lena Sjögren var på onsdagen förberedd på elevernas eventuella frågor om dådet.
Idag börjar barnen vårterminen i Vårbyskolan i Vårby gård. Efter explosionen i söndags då en man dog och en kvinna skadades fokuserar skolan på att komma in i vardagen.

I morse strömmade eleverna till Vårbyskolan. Det är bara tre dagar sedan en handgranat exploderade på torget utanför skolan och dödade en man och skadade en kvinna.

Efter explosionen: Polisen vädjar om hjälp

Vårbyskolan, som har årskurserna 1-9, ligger ett stenkast från torget där dådet ägde rum. Rektor Lena Sjögren har pratat med polisen och läst det som skrivits om dådet. Hon har haft möte med personalen som är förberedda på att möta elevernas frågor.

– Vi kommer inte prata om handgranater. Det här var en random händelse. Vi kommer däremot bemöta elevernas frågor och om det är någon som är orolig har vi kuratorer, säger rektor Lena Sjögren.

Eleverna glada att vara tillbaka

Fältsekreterare har varit på plats under skoldagen och meddelat skolledningen att eleverna har varit lugna och inte tagit upp händelsen. Vårdnadshavare har heller inte hört av sig och varit oroliga.

– Eleverna är glada att vara tillbaka i skolan. Det är viktigt att få vardagen att komma igång. Skolan är en trygg plats. Och det vill vi fokusera på, säger hon.

Oron stor i Vårby gård efter explosionen