ANNONS

MP: Renovera Dalens sjukhus och bygg bostäder

Framtiden för Dalens sjukhus är oviss.
Framtiden för Dalens sjukhus är oviss.
Renovera Dalens sjukhus och bygg bostäder bredvid. Det föreslår MP och vill att Alliansen fattar beslut om vad som ska hända med sjukhuset.
– Det håller i princip på att falla ihop, säger Tomas Eriksson (MP), gruppledare i landstinget.
Enligt MP kan upp till 700 bostäder byggas på marken.
ANNONS

Det är fortfarande oklart vad som ska hända med Dalens sjukhus.

– Sjukhuset är i väldigt dåligt skick och behöver renoveras. Det håller i princip på att falla ihop. Antingen får man renovera det eller riva och bygga nytt. Det kan vara ett liknande sjukhus eller ett akutsjukhus, säger Tomas Eriksson (MP), gruppledare i landstinget.

Om det inte blir ett akutsjukhus finns det även plats att bygga bostäder på marken.

– Det går att bygga 200-300 bostäder längs Åstorpsringen. Det skulle också gå att bygga på parkeringen, om man bygger bostadshus med parkeringsgarage under, och då handlar det om 500-700 bostäder, säger Tomas Eriksson.

Han är kritisk till Alliansens agerande i frågan.

– Det största problemet är att Alliansen inte satt ner foten och bestämt vad man ska göra med området. Nu blir det liksom ingenting. Vi ser i första hand att man renoverar och bygger bostäder. Men om det ska byggas ett akutsjukhus behöver det bestämmas, säger han.
I morgon, tisdag beslutar landstinget om budgeten och Tomas Eriksson vill se ett beslut om framtiden för Dalens sjukhus.

Men så kommer det inte att bli.

– Vi gör enorma investeringar i sjukhusen just nu och vi har inte kommit till Dalen än. Det finns ett behov av att se över och fatta beslut om hur vi ska utveckla Dalen, men vi har helt enkelt inte kommit dit än, säger Paul Lindquist (M), fastighetslandstingsråd.

Han delar bilden av att Dalens sjukhus är i behov av renovering och att det kan vara möjligt att bygga bostäder på fastigheten.

ANNONS

– Men vi klarar inte att göra allt på en gång. Andra sjukhus som Nacka och Sollentuna är äldre och vi gör det viktigaste först, säger Paul Lindquist.

När kan det bli Dalens tur?

– Det vet jag inte, det kan jag inte spekulera i.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.