Renoveringarna går framåt på brandskadat hotell

Matsalen på Waxholms hotell fick stora skador.
Matsalen på Waxholms hotell fick stora skador.
Renovering pågår just nu.
Renovering pågår just nu.
Två veckor efter branden på Waxholms hotell pågår arbetet för fullt för att återställa lokalerna.

Inom några månader hoppas man att den skadade Matsalen ska kunna öppnas.

Det var för drygt tre veckor sedan, den 26 april, som en brand skadade restaurangen Matsalen, terrassen och två konferenslokaler.

Polisen startade en utredning om allmänfarlig vårdslöshet men undersökningen kan snart komma att läggas ner, enligt polisen i Vaxholm.

Mer positiva nyheter är det från Waxholms hotell. Arbetet med att renovera de skadade delarna av hotellet har redan kommit igång i full fart.

– Det är full rulle där. Byggnadsställningarna kom upp några dagar efter branden, säger Tobias Ekman, ägare till Waxholms hotell.

Skadorna blev ganska omfattande. En hel del av det som påverkats av branden, av vattenskador eller rökskador, rivs ut. I källarvåningen får saker som inte mögla torka ut.

Ingen tidsplan finns för exakt när de skadade delarna kommer att öppna igen men Tobias Ekman hoppas att Matsalen kommer att kunna öppna i juli.

– Om vi hade låtit allt torka så hade det inte blivit förrän till hösten. Men nu kan vi sikta på juli, säger han.

Han känner sig ändå ganska positiv, tack vare att arbetet kom igång snabbt efter branden. Men det har varit ett avbräck för hotellets verksamhet.

– Vi kan inte ha några bokningar för Matsalen, där vi hade enormt mycket bokningar för maj och juni. Vi kan inte släppa på några än, säger Tobias Ekman.

För dem har det också inneburit många gäster att boka av för maj och juni. Men hotellet och den nya restaurangen Lilla strand kan ha öppet som vanligt.