ANNONS

Renoveringen av Zetterbergsdammen läggs på is

Zetterbergsdammen.
Zetterbergsdammen.
Efter att ha utrett olika alternativ under tre år har staden landat i ett beslut om Zetterbergsdammen. En välbehövlig upprustning får vänta.
– Från stadens sida vill vi vårda vår vackra miljö men det måste ske på ett ekonomiskt ansvarsfullt sätt, säger Carl-Johan Schiller (KD).
ANNONS

En renovering av Zetterbergsdammen har planerats och utretts sedan 2017.

Eftersom dammen är viktig för grod- och kräldjur, bland annat salamandrar måste särskild hänsyn tas till dem vid en restaurering. Det har gjort att kostnaderna för projektet har skjutit i höjden.

Nu har staden beslutat att trycka på pausknappen när teknik och fastighetsnämnden sparar.

15 miljoner i underskott – stora besparingar i sommar

—Vi har gjort ett omtag för att få ner kostnaderna för renoveringen. Dammen är i stort behov av upprustning men de tidigare förslagen har varit orimligt dyra. Från stadens sida vill vi vårda vår vackra miljö men det måste ske på ett ekonomiskt ansvarsfullt sätt, säger Carl-Johan Schiller (KD), kommunalråd och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden i ett uttalande på stadens webbplats.

I höst ska beslut fattas om när en ombyggnation av Zetterbergsdammen kan genomföras.. Tidigast nästa år, när nya budgetmedel finns, kan projektet påbörjas.

Zetterbergsdammen snyggas till

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.