ANNONS

Renoveringsutredning blir 10 miljoner dyrare

Vällingby sim- och idrottshall
Renoveringen av Vällingby sim- och idrottshall är mer komplicerad än väntat.
Mitt i har redan berättat att renoveringen av simhallen i Vällingby är mer komplicerad än väntat. Och nu har tjänstemännen kommit fram till att den är ännu mer komplicerad - och begär ytterligare fyra miljoner kronor för att utreda renoveringen vidare.
ANNONS

Till en början skulle utredningen av en eventuell renovering av Vällingby sim- och idrottshall kosta två miljoner kronor. Men kostnaderna har skenat.

För ett år sedan berättade Lokaltidningen Mitt i att fastighetskontoret och idrottsförvaltningen begärde sex miljoner kronor extra för att fortsätta utreda renoveringen. Tjänstemännen konstaterade att ”så gott som samtliga tekniska system behöver bytas ut”. Och de tekniska systemen var så komplexa och så stora att undersökningarna av dem skulle kosta mer än väntat.

Nu behöver förvaltningen ännu mer, den här gången fyra miljoner kronor, vilket innebär att utredningen kommer att kosta tio miljoner mer än vad som först beräknades.

Den här gången är anledningen bland annat förvaltningarna har kommit fram till att det är omöjligt att rymma nya fläktrum och teknikutrymmen i den befintliga byggnaden. Då måste de här utrymmena byggas ovanpå, under eller utanför huset. Det här kan i sin tur påverka tunnelbanan, som ligger nära simhallen.

Att byggnaden är kulturhistoriskt klassad bidrar också till att renoveringen blir extra komplicerad, eftersom så här stora förändringar måste till för att renovera simhallen.

Idrottsnämnden och fastighetsnämnden ska under sina nästa möten besluta om utredningen ska få de extra  fyra miljoner kronorna eller inte.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.