ANNONS

SL-strul får resenärer att hoppa ur sätet

Söderströmsbron öppen för t-banetrafik igen
Söderströmsbron rustas just nu och innebär stopp mellan T-centralen och Slussen.
Höll du också på att hoppa ur sätet på väg till jobbet i morse? Resenärer på röda linjen vittnar om ett obehagligt gupp mellan Zinken och Mariatorget.
ANNONS

Den planerade avstängningen av röda linjen mellan T-centralen och Slussen som inleddes i slutet av förra veckan har inte bara lett till längre restid för resenärerna.

Flera personer vittnar nu om något som känns som ett gupp mellan Mariatorget och Zinkensdamm. Enligt en resenär ska det ha känts som om tåget var nära att spåra ur och flera varit nära på att trilla av sitt säte i morgonrusningen.

Men det är inte något gupp det är frågan om. Obehaget beror på att tågen kör lite annorlunda medan man rustar upp Söderströmsbron mellan Gamla stan och Slussen.

– När man kör ner mot Zinken så kör man så att säga på fel sida, och när man kommer in på det rätta spåret kan man känna lite obehag, säger Per Hallberg, pressansvarig på SL.

För att minska stöten har man sedan i fredags sänkt hastigheten på sträckan från normala 50 kilometer i timmen till 30.

Att tåget ska spåra ur är ingenting man behöver oroa sig för, enligt Per Hallberg.

– Det är alltså ingenting som är fel, men i och med att man passerar växeln på fel håll kan det bli lite skakigt, men det är ingen fara så, säger han.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.