Resenärer rasar mot att busstur dragits in

Linje 446C tar inte längre upp passagerare vid Henriksdal.
Linje 446C tar inte längre upp passagerare vid Henriksdal.
Många pendlare har reagerat på att den enda direktbussen mot Cityterminalen inte längre tar upp passagerare vid Henriksdal – trots att bussen ofta stannar och släpper av resenärer.

Buss 446C är en avlastningstur som går från ­Orminge direkt till Cityterminalen. Tidigare har den stannat i Henriksdal och tagit ombord passagerare som vill direkt till Cityterminalen.

– Nu har det bestämts att bussen inte ska stanna i Henriksdal, säger Konstanin C Irina, som startat en protestlista mot ändringen.

På Storstockholms lokaltrafiks kundforum, där resenärer har möjlighet att berätta för SL vad de tycker om servicen, har flera personer ondgjort sig över ändringen i turen.

Det som mest förbryllar och irriterar är att bussen fortfarande stannar vid Henriksdal, men bara för att släppa av passagerare. Några nya passagerare får inte gå på vid Henriksdal, även om det finns plats på bussen.

– Det är ärligt talat väldigt märkligt att alla vi som vill åka buss till T-centralen ska diskrimineras och inte får stiga på trots att bussen uppenbarligen har stannat för att släppa av folk. Skandal, skriver signaturen Joanna till SL:s kundtjänst.

– Har varje vardag åkt med buss 446C från Henriksdal till Cityterminalen. I dag fick jag inte gå på för er förare. Kommer att komma försent till ett viktigt möte på grund av detta, skriver resenären Nils Erik.

Det är Keolis som kör bussarna i Nacka och har ansvar för turen. Att ändringen kommit till nu beror enligt företaget på ett tydliggörande i tidtabellen.

– Det var tidigare oklart om vi skulle ta upp passagerare vid Henriksdal, då det fanns en skillnad mellan vad som stod i den tryckta tidtabellen och vad som stod på internet. Nu är det uppdaterat och det ska vara en snabb linje med få stopp. Därför är det bara ­avstigning vid Henriksdal, säger Johan Nordfjäll, pressekreterare på Keolis.

Keolis har också en kundpanel som resenärer kan delta i för att utveckla kollektivtrafiken i Nacka och Värmdö.

– Det är som sagt en snabblinje, med få stopp. Men jag förstår att det kan upplevas som frustrerande att bussen kör förbi Henriksdal och vi tar med oss synpunkterna till nästa tidtabellsbyte som sker den 9 december.