ANNONS

Resenärerna glada att tågen rullar igen

Göran Magnusson tycker om åka Roslagsbanan.
Göran Magnusson tycker om åka Roslagsbanan.
Sedan igår rullar tågen som vanligt både på Österskärlinjen och Kårstalinjen. Mitt i tog sig ut i morgontrafiken för att höra vad resenärerna tycker.
ANNONS

Göran Magnusson, 67, bor i närheten av Täby Centrum och sitter och läser tidningen på Roslagsbanan från Tekniska högskolan.

– Det känns bra att den är igång igen, det är bättre belysning på tåget än på bussarna. Tåget brummar också mindre än bussarna, vilket är bättre, säger han.

Han är pensionär och brukar åka Roslagsbanan varannan dag och nu har han varit och hämtat den nya tidtabellen. Men den är han inte helt nöjd med.

– Jag tycker att det är ett dåligt upplägg med avgångarna. Det är bara tre minuters mellanrum mellan vissa tåg och sen kan det ta en halvtimme innan nästa kommer, då borde dela upp det bättre, säger han.

”Roslagsbanan är mycket trevligare än bussen”

Hoppas på bättre beredskap

Han tycker också att beredskapen på tåget inte är det bästa. Han minns när han fastnade i tunneln vid Stocksund för några år sedan.

– Då var det riktigt dålig beredskap, det tar bara några minuter att ta sig med bil från Tekniska högskolan med bil, men det tog flera timmar innan vi fick hjälp, säger han.

ANNONS

Erik och Karin Nylander. Foto: Alexander Jacobsson

Karin och Erik Nylander från Vallentuna, även de pensionärer, brukar ta Roslagsbanan in till stan för att promenera och fika.

– Vi tycker att det är trevligare att åka Roslagsbanan än att åka buss.

Har det varit stökigt att ta ersättningsbussen?

– Det har fungerat bra, vi har inte haft några större besvär. Vi brukar ta 610:an och den går hela tiden. Men med tåget slipper man de guppiga vägarna och rondellerna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.