ANNONS

Resestrul när perrongavståndet ska minskas

Avståndet mellan plattform och vagn ska minska.
Avståndet mellan plattform och vagn ska minska.
Från och med nästa vecka behöver du inte längre tänka lika mycket på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av i Råcksta. Men fram tills dess är det längre resor och spårbyten som gäller på gröna linjens västra gren.
ANNONS

Tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av. Så brukar det låta när tunnelbanan stannar vid vissa stationer. Men från och med nästa vecka behöver resenärerna inte tänka avståndet – i alla fall inte lika mycket – i Råcksta.

Anledningen till att gröna linjens tåg västerut den här veckan vänder redan i Vällingby är nämligen att avståndet ska minskas – både på höjden och längden.– Vi justerar avståndet mellan plattformen och vagnen, både på höjden och i sidled. Då blir det lättare för personer med rullatorer, rullstolar och barnvagnar att stiga på eller kliva av, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

Spår i Råcksta ska förstärkas

SL passar på att minska avståndet vid ett banarbete som också pågår under veckan.

– Vi behöver förstärka söderspåret vid Råcksta station med mer kross för att förbättra stabiliteten, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

Byte i Vällingby

Från och med i dag vänder alltså tågen i Vällingby och den som vill åka vidare mot Hässelby strand får byta perrong och ta ett annat tåg. Mellan Vällingby och Hässelby strand går tågen ungefär var tionde minut. I Vällingby går tågen mot Skarpnäck, Farsta Strand och Hagsätra från spår 1 och 2, spåret som tågen mot Hässelby strand normalt går från. Tågen mot Hässelby strand går i stället från spår 4, där Hagsätratåget normalt avgår.

Ett spår gäller i Johannelund och Råcksta

Vid Johannelund är det spår 2 som gäller, därifrån går tågen i båda riktningarna under veckan. Även i Råcksta är det ett spår som gäller för båda riktningarna – spåret där Hässelby strand normalt går.

ANNONS