Han öppnar ny restaurang där allting började

Emin Er Golden cave Kungsängen
Emin Er har ägnat hela sommaren åt att få alla bitar på plats i den nya restaurangen.
Emin Er fick sitt första jobb på Alexandra i Kungsängen - sedan öppnade hans familj Golden Cave vägg i vägg. Nu är han tillbaka med en ny restaurang där banan som krögare startade.

– Det känns som att cirkeln har slutits, säger Emin Er som driver restaurang Golden Cave i Kungsängen.

Tidigare i år slog Alexandra – restaurangen vägg i vägg – igen portarna för gott. Då tog Emin chansen att expandera i Kungsängen. En dröm han har haft länge.

– Nu kan vi utveckla vårt koncept ytterligare, säger han.

Öppnar på onsdag

Den nya restaurangen heter GC Kök & Bar, som öppnar på onsdag. Här serveras all lunch framöver eftersom lokalen är större än på Gloden Cave.

På menyn står kvalitetspizzor, fler vegetariska rätter, gourmet-burgare med kött malet på plats och charktallrikar av olika slag – allt med kvalitativa råvaror, försäkrar Emin.

Emin Er Golden cave Kungsängen

Emin smakar av sås till kvällens a´la carte, som Oscar Sandström gjort. Foto: Åsa Sommarström.

– På Golden Cave kommer vi fokusera på fine dining och middagar med à la carte-meny. På GC mer pub och enklare mat fast fortfarande med bra kvalité. 

Många har undrat vad som döljer sig bakom den nedrullade ståljalusin framför gamla Alexandra.

– Folk ringer hela tiden och undrar när vi öppnar.

Blåst ut hela köket

Flera månader har gått åt till att renovera lokalen. Hela köket är utblåst och uppfräschat. Gästerna har nu full insyn över kockarnas hantverk.

På ena väggen finns ett stort tryck över hemorten och Mälaren. Mitt emot hänger tavlor som föreställer Kungsängen och gamla stationsbyggnader.

Det var hit han flydde med sin familj på nittiotalet, lärde sig svenska och började fordonslinjen på gymnasiet.

– Jag skadade armen i en olycka och var tvungen att hoppa av. Det var då jag fick ett extrajobb på Alexandra.

Emin Er Golden cave Kungsängen

Sonen Melvin och pappa Emin Er. Golden Cave är ett familjeföretag och barnen brukar komma till restaurangen efter skolan. Foto: Åsa Sommarström.

Ett familjeföretag

Han knegade på, åren gick och till sist blev han delägare. Men plötsligt dök en bra lokal upp på marknaden. Han och hans två bröder tog chansen att starta eget och år 2001 såg Golden Cave dagens ljus. Efter 17 år har familjeföretaget vuxit ur kostymen.

– Vi har nästan alltid fullsatt. Många gäster säger att de inte behöver åka in till stan för att äta god mat.

För att hålla ännu fler lokalbor kvar på hemmaplan satsar han på liveband och temakvällar.

– Förhoppningsvis är det hit man kommer för en god måltid med familjen eller en kall öl efter jobbet.