Driva restaurang i Danderyd – här är chansen

Nu finns chansen att få grilla hamburgare till gäster.
Nu finns chansen att få grilla hamburgare till gäster.
För den som har drömmar om att driva en restaurang finns nu en stor möjlighet. Två kända matställen i Danderyd lades under onsdagen ut till försäljning på Blocket.

Har du någon gång ätit på Yolo i Djursholm eller Texas Long Horn i Enebyberg och tänkt att det skulle vara roligt att själv driva en restaurang? Nu kommer den möjligheten som ett brev på posten, eller snarare som en annons på Blocket. Bägge restaurangerna lades under onsdagen ut till försäljning på köp- och säljsajten.

Texas Long Horn är en franchiserestaurang och konceptet är sedan länge inarbetat. I Yolo:s lokal kan en eventuell ny ägare få mer valfrihet över verksamheten. Restaurangen flyttade in under 2014 och sedan i somras har de fokuserat på hållbarhet och hälsa.

– Vi låter rätterna utgå från grönsakerna, det nya konceptet är mer hälsofokuserat utan gluten och laktos. Vi plockade bort kött från menyn och behöll fisk och skaldjur, säger Paula Carlzon som är köksmästare på Yolo.

Behöver inte innebära slutet

Även om restaurangen nu ligger ute till försäljning behöver det inte innebära slutet för Yolo i Danderyd.

– Vi brinner för den här typen av mat och tittar på olika möjligheter om vi flyttar eller blir kvar. Om det blir försäljning eller inte är inte stucket i sten, nu känner vi av marknaden lite. Det där besluten är det vår ägare Sarah Korduner Izosimov som tar, säger Paula Carlzon.

Verksamheten på Yolo fortsätter som innan och redan nu på alla hjärtans dag kan gästerna äta en specialanpassad avsmakningsmeny.