Ny restaurang hyllar lokala sportprofiler

Emmelie, Andreas, Rose-Marie och Malin i personalen är redo för kvällens smygpremiär.
Emmelie, Andreas, Rose-Marie och Malin i personalen är redo för kvällens smygpremiär.
I morgon öppnar restaurangen Stars and stripes i Vallentuna centrum. Väggarna pryds av sportprofiler från Vallentuna och delägaren Simon Yemane säger att det har varit viktigt att få till den lokala känslan.
– Vi har jobbat med det här länge, och äntligen är det dags, säger han.

Sugen på att kombinera sport med burgare?

I morgon öppnar restaurangen Stars and stripes i Vallentuna centrum.

Bakom satsningen står Simon Yemane tillsammans med vännerna Samuel Thomas och Mikael Johannes.

Konceptet beskrivs som ett ”casual dining steakhouse” – en opretentiös restaurang dit du kan gå och ta en burgare och kolla matchen.

– Vi riktar in oss på en stor grupp: från den som kommer i sandaler och shorts till den som har fluga och slips, säger Simon Yemane.

Förutom högrevsburgare erbjuds grillat kött, ribs, flatbread och diverse side orders – klassiskt sportkäk.

– Allt är gjort på väldigt fina råvaror och smakrika, eget framtagna, såser, säger Simon Yemane.

Vallentuna i fokus

Varför de valt att öppna i just Vallentuna är enligt Simon Yemane enkelt: konceptet har saknats.

– Den här sortens restaurang finns inte i området, och vi vet att Vallentunaborna har skrikit efter något bra matställe. Det tror jag att vi kan erbjuda.

Den lokala känslan har varit viktig, och förutom att de valt att anställda lokalt så pryds väggarna också av lokala sportprofiler.

– Vi har satt upp bilder på thaiboxaren Rickard Nordstrand och simmerskan Michelle Coleman som båda är från Vallentuna. Det är mycket lokal förankring, säger han.

Väggarna på Stars and stripes pryds av lokala sportprofiler.

Öppning i morgon

I kväll är det smygpremiär, och i morgon slår de upp portarna för allmänheten.

Känslan inför öppningen beskrivs bäst med ett ord: ”spännande”.

– Det är pirrigt, men vi ser fram emot det. Vi har jobbat med det här länge, och äntligen är det dags, säger Simon Yemane.