Restaurangskolan vid Globen får chokladrum

Skolan har både restaurang, bagerier och nu chokladtillverkning.
Skolan har både restaurang, bagerier och nu chokladtillverkning.
Stockholms hotell- och restaurangskola vid Globen ska få två bagerier och ett exklusivt chokladrum.
Skolan har byggts om för 16 miljoner kronor och invigs den 25 januari.

Hotell- och restaurangskolan vid Globen har genomgått en ombyggnation. Den 25 januari invigs de nya ombyggda lokalerna som innehåller två bagerier och ett exklusivt chokladrum.

– Vid sådana här speciella verksamheter krävs det ytterst hög kvalitet på all utrustning och inredning. I chokladrummet finns till exempel specialbeställda tempererade marmorbänkar för att eleverna på ett professionellt sätt ska kunna arbeta med choklad, säger Claes Magnusson, VD för SISAB i ett pressmeddelande.

SISAB har byggt chokladrummet och bagerierna på uppdrag av utbildningsförvaltningen. Ombyggnaden har kostat omkring 16 miljoner kronor.