ANNONS

Resultaten i Järvas skolor blir bättre

Resultaten höjs i Rinkebyskolan.
Resultaten höjs i Rinkebyskolan.
Alla kommunala skolor i Järva förbättrade sina resultat förra läsåret.
– De här skolorna visar att det går att förbättra resultaten. Lärarna och skolledningen där jobbar jättehårt, säger skolborgarrådet Olle Burell (S)
ANNONS

– Alla skolor i Järva går framåt, de här skolorna visar att det går att förbättra resultaten. Lärarna och skolledningen där jobbar jättehårt, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

Rinkebyskolan har gått från 39 procents gymnasiebehörighet 2017 till 57,5 procent i år, Kista grundskola från 67 till 86,2, Husbygårdsskolan från 56,6 till 63,3, Akallaskolan från 81,6 till 83,3 och Hjulstaskolan från 37,7 procents gymnasiebehörighet till 59,6. Det visar preliminära siffror från utbildningsförvaltningen.

Betyder att eleverna kan komma vidare i livet

Martin Malmberg, rektor på Rinkebyskolan

– Det här betyder mest för eleverna att de kan komma in på gymnasiet och komma vidare i livet, säger Martin Malmberg, rektor på Rinkebyskolan.

Det finns framför allt tre faktorer som ger resultat på Rinkebyskolan, enligt honom:

  1. Studiero – har ökat i klassrummen. Något som Rinkebyskolan arbetat hårt med.
  2. Övergång till mer digitalt i undervisningen. Genom att lyssna på texter och se bilder ökar förståelsen ytterligare för eleverna, menar Martin Malmberg.
  3. Fler behöriga lärare.

Enligt siffrorna över Stockholms skolor kan man också se att skillnaden mellan skolorna minskar och att killarna börjar komma i kapp tjejerna.

Nära 87 procent av niorna i Stockholms stads skolor klarade gymnasiebehörighet i våras. Det är den högsta siffran på fem år.

ANNONS

Trots att skolresultaten ökar i Järvas skolor ökar så tillhör flera fortfarande de som uppvisar sämst resultat i kommunen.

– Fjolåret var katastrofalt resultatmässigt och vi är fortfarande långt ifrån nöjda, men det går åt rätt håll. Nästa år kommer vi på vår skola att ha ännu fler behöriga lärare och ser fram emot ett fortsatt ökat resultat, säger Martin Malmberg, rektor på Rinkebyskolan.


Gymnasiebehörigheten ökar i skolorna

Källa: Stockholm stad


ANNONS