ANNONS

Returpark på Teknikvägen stoppas

På grästomten var det tänkt att returparken skulle ligga i fem år.
På grästomten var det tänkt att returparken skulle ligga i fem år.
Det blir ingen returpark i Vallentuna på Teknikvägen som Sörab planerat. Det meddelar Ylva Mozis, (L) Samhällsbyggnadsnämndens ordförande i ett inlägg på Facebook.
ANNONS

Efter vida protester från allmänheten backar nu Vallentuna kommun att låta Sörab bygga en returpark på Teknikvägen 1.

Många arga samtal

Vändningen kommer efter att kommunens förtroendevalda mottagit flera arga mejl och samtal från invånare som tyckt att placeringen är för nära bostadsområden.

– Vi har lyssnat på dem som är oroliga över trafiksäkerheten och hoppas att Sörab kan hitta en annan plats för returparken som ligger något längre från bostadsbebyggelse, skriver Ylva Mozis (L), ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, i Facebookgruppen Nytt i Vallentuna.

Många boende i närområdet har känt en stor oro över att returparken skulle innebära negativa konsekvenser för miljön när det gäller avgaser och utsläpp från avfall, vilket Mitt i även har skrivit om tidigare.

Måste finna en ny placering

Ett tillfälligt bygglov var beviljat på fem år och där efter skulle anläggningen flytta till en permanent placering.

Men nu ser det ut som kommunen och Sörab måste finna en mer varaktig lösning med det samma, om inte i alla fall en bättre lösning som invånarna känner sig tryggare med.

– Samhällsbyggnadsförvaltningen har redan ett uppdrag att ta fram förslag på en framtida permanent placering. Vår förhoppning är att Sörab och förvaltningen tillsammans även kan hitta en tillfällig plats som är mer lämplig än den Sörab sökt tillstånd för.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.