Richard fick pris för sitt pianospel

I fredags intog musikskolan Lidingö centrum. Det spelades musik och stipendier delades ut. En av de belönade var Richard Edberg.

Att spela i musikskolan är populärt på Lidingö. Över 1 100 barn- och ungdomar övar på sina instrument och/eller sjunger varje vecka. I fredags var det stor avslutning med massor av musik i Lidingö centrum. Musikskoleelever spelade i stadshusets sessionssal och foajé samt på biblioteket.

18-årige Richard Edberg, går sin sista termin. Han framförde sitt egenkomponerade musikverk ”Hersby-Rag” för piano i stadshuset.

– Det är ett verk som jag jobbat med under hela året. Jag gillar ragtime, för där finns de klassiska harmonierna och det är musik för folket. Det känns kul och unikt, jag har aldrig träffat någon i min egen ålder som håller på med ragtime, säger han.

Musikskolan har betytt mycket för Richard Edberg.

– Musikskolan har varit bra och jag har fått mycket hjälp av professionella musiker att utveckla mig. Jag har hela tiden spelat den musik som jag själv har velat hålla på med, säger han.

Enligt Tomas Schönberg, rektor för Lidingö musikskola, har Musikens dag arrangerats sedan skolan på Lidingö grundades 1954.

– Det är en stor dag för oss för då har vi chansen att visa upp vår bredd och vår verksamhet. Och det är också en möjlighet för barnen att få spela upp inför föräldrar och vänner, säger han.

I samband med firandet fick åtta elever stipendier av Samspel, som är Musikskolans stödförening. Stipendiaterna var, förutom Richard Edberg, Fanny Sörebo Hagdahl och Johan Nikula, fiol, Alice Younger, sång, Sofia Campbell-Westlind, sång, Hannes Lännerholm, gitarr, Axel Werner, saxofon och Cecilia Wahlgren, blockflöjt.

Två elever fick stipendier av Rotary: Adrian Rågberg, piano och Karl Hammarberg, trummor.