Ridlärarna från Vallentuna bäst i länet

Vallentuna Ridklubb; Seger Dressyrallsvenskan; Lag; Vallentuna Ridskola; Ridsport; Dressyr
Vallentuna Ridklubbs segrande lag i Dressyrallsvenskan division 1.
Vallentuna Ridklubb vann den prestigefyllda lagtävlingen i Dressyrallsvenskan division 1 som avgjordes i söndags.
– Jätteroligt och bra reklam för ridskolan eftersom det är vi ridlärare som rider, säger Malin Hamilton som driver Vallentuna Ridskola.

Tolv lag från ridklubbar runt om i länet konkurrerade om segern i Dressyrallsvenskan division 1. Under söndagen reds den tredje och sista deltävlingen på Botkyrka Ridsällskap.

Vallentuna Ridklubb tog en övertygande seger.

– Det är inte stort som ett SM, men det är stort på regional nivå. Det är fortfarande tre omgångar som ska ridas – och som ska ridas bra för att man ska vinna alltihop, säger ridskolechefen Malin Hamilton som deltagit i ett par av omgångarna på hästen French Design.

Övriga ekipage i det segrande laget är Malins make Magnus Hamilton på Belfire, Rebecca Keyser på Wellness och Therese Larsson på Dexter.

– Jätteroligt och framförallt bra reklam för ridskolan eftersom det är vi ridlärare som rider, säger Malin Hamilton.

Berätta om tävlingen!

– Tävlingsformen heter svår B. Vi visar galoppombyten och skolor (exempelvis sluta där hästen delvis går med bakdelen innanför spåret).

Segern firades för hästarnas del med massor av klappar, morötter och extra god havre.

– Vi tog en sväng förbi den lokala vedugnspizzerian. Det blev lite vin också, säger Malin Hamilton.

Under söndagen arrangerades även regionala dressyrtävlingar hemma på Vallentuna Ridklubb med ridskolehästar på startlinjen. Alla knep placeringar i tuff konkurrens med privatägda hästar.

– Vi satsar mycket på våra hästar för att de ska hålla länge och må bra. Det underhållsrids och får inte gå för mycket lektioner, säger Malin Hamilton.