Ridskolan öppnade sina dörrar under terrorn

"Våra ungdomar var helt fantastiska", säger ridskolans ordförande Anna-Karin Persson.
"Våra ungdomar var helt fantastiska", säger ridskolans ordförande Anna-Karin Persson.
För ett år sedan skedde den fruktansvärda terrorattacken på Drottninggatan. Då bjöd Hufvudsta Ridskola hundratals förbipasserande på dricka när de vandrade hem från city.
– Alla våra ungdomar var helt fantastiska, säger Anna-Karin Persson, ordförande i ridklubben.

Idag är det ett år sedan terrorattacken på Drottninggatan. Mitt i sorgen och chocken var det många som öppnade sina dörrar för förbipasserande som var tvungna att vandra hem när kollektivtrafiken stängdes av.

Hos Huvudstad Ridskola stannade hundratals människor som vandrade hem från city. Klubbmedlemmarna uppmärksammades efteråt av många som var tacksamma för att klubben öppnat sina dörrar.

– Vi gjorde en liten insats i det stora kaoset som rådde. De fick dricka, lite godis och låna toaletterna. Det kom otroligt mycket folk, säger Anna-Karin Persson, ordförande i ridklubben.

Kommer ni att uppmärksamma årsdagen på något sätt?

– Det har jag inte inte tänkt på, men nu när du säger det så borde vi göra någonting. Vi kommer nog uppmärksamma det på våra sociala medier i alla fall och skriva något trevligt.

Vad har händelsen betytt för ridklubben?

– Alla våra ungdomar var helt fantastiska. De kände att det var skönt för dem att de kunde göra någonting mitt i allt det jobbiga. Vi vill vara en öppen och varm klubb och det visade vi då.