Riksäpplet gör om sitt restaurangkoncept

Riksäpplets gymnasieskola i Handen.
Riksäpplet vill nu locka mer sökande till restaurangprogrammet med nytt koncept.
Restaurangen byter ut vita dukar och fine dining mot street food och vegetariskt.
– Vi hoppas på att detta gör vår utbildning mer attraktiv, säger Annika Setterquist, rektor på Riksäpplet.

Som Mitt i tidigare rapporterat ska gymnasiet Riksäpplets restaurangutbildning förnyas, istället för fine dining med vita dukar ska man ha mer fokus hälsotänk, hållbarhet och omvärldsorientering. Skolan har smygstartat omvandlingen med att göra om restaurangkonceptet.

– Vi har bara kört på att ha vita dukar och skinnstolar, nu vill vi prova något nytt. Vi har nu till exempel provat buffé med vegetarisk och vegansk mat, säger Annika Setterquist, rektor på Riksäpplet.

Kock- och livsmedelsskola stoppas i höst

Nu har restaurangen börjat med ett nytt tema varje vecka. Tanken är att man ska kunna prova allt från street food till grön gourmet, nu senast var det spanskt tema på Riksäpplets restaurang. Det nya konceptet ska göra utbildningen mer attraktiv då programmet har haft för få sökanden.

– Vi hoppas på att detta gör att vår utbildning blir mer attraktiv så att det inte blir så igen att det bara är fyra elever som söker till programmet, säger Annika Setterquist.