Riksdagsman anklagad för övergrepp på bebis

Götgatan
Mamman säger att mannen förgrep sig på hennes bebis på Pizza Hut. Förtal hävdar mannen.
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.
En riksdagsledamot för Miljöpartiet tar timeout efter anklagelser om sexuella trakasserier mot kvinnor i partiet som ska ha pågått i tio år. En kvinna har berättat att han förgrep sig på hennes bebis. Mannen har svarat med att polisanmäla kvinnan för grovt förtal.

En kvinnlig partikamrat har berättat om en händelse på Södermalm.

– Vi satt på Pizza Hut vid Medborgarplatsen i Stockholm. Jag ammade min dotter under lunchen och hon blev trött och lite slö som bebisar kan bli när de är mätta. När vi skulle gå frågade NN om han fick hålla min dotter en stund. Han stod strax intill på min vänstra sida och jag såg hur han genast vände henne upp och ner, höjde henne upp i luften och stoppade in sin tunga i hennes mun, säger hon till DN.

”Grät hela vägen hem”

Hon berättar att hon slet sin dotter från honom.

– Jag grät hela vägen hem, ringde min mor och mina svärföräldrar och berättade. Väl hemma ringde jag upp och försökte prata med NN om det han gjort. Som svar fick jag: ”Jag vet inte vad som hände mig. Jag kommer nog inte göra det igen”, säger hon till DN.

Polisanmält kvinnan

Mannen nekar till att ha förgripit sig på bebisen och har polisanmält kvinnan.

– Jag har gjort en polisanmälan för grovt förtal mot den här personen och jag har ett juridiskt ombud som jobbar med fallet, säger han till Aftonbladet.

Kommenterar inte

Riksdagsledamoten anklagas också för sexuella närmanden mot kvinnor i Miljöpartiet. Men de uppgifterna vill han inte säga något om.

– Det övriga är rykten som jag inte vill kommentera, säger han, enligt Aftonbladet.

Partiet utreder mannens beteende

Anklagelserna mot mannen ska ha funnits i tio år. Men Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin säger att han fick kännedom om ärendet först i förra veckan. En krisgrupp inom partiet ska nu utreda mannens beteende.

– Utredningen kommer att visa hur partiet kommer att agera, säger Gustav Fridolin till Aftonbladet.