(rubrik saknas)

5 – 6 portioner:

500 g färsk sejfilé

1 l kallt vatten

1 msk havssalt

rapsolja till stekning

Gör så här:

Blanda vatten och salt. Lägg i filéerna och rimma dem, gärna över natten. Ett alternativ är att bara salta och peppra filéerna.

Dela filéerna om de är stora. Snurra till snurror och lägg ner i en stekpanna med lätt upphettad rapsolja i. Låt steka ca 1 minut, häll i lite vatten, lägg på ett lock och låt sjuda tills fisken har skivat sig lite.

Detta tar endast ett par minuter. Het tomat- och koriandersås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 morot

en liten bit färsk röd chili

1 burk hela tomater, 400 g

1 burk vatten

havssalt

1/2 kruka färsk koriander

Gör så här:

Skala och hacka gul lök, vitlök och morot. Skölj chilin, smaka av dess styrka och lägg i en hel eller en bit efter tycke och smak.

Fräs alltsammans i rapsolja och slå på tomater och vatten.

Salta och låt koka tills morot och lök är alldeles mjuka. Mixa till slät sås i mixer. Smaka av med mera salt eller hetta. Mixa i den färska koriandern precis innan servering, spar lite till garnering.

Fakta

Rimmad färsk sej med het tomat- och koriandersås