ANNONS

Rindö krog riskerar åtal för brott

Södra Roslagens miljö– och hälsa har anmält Rindö krog i Vaxholm för misstänkt brott mot livsmedelslagen.
Södra Roslagens miljö– och hälsa har anmält Rindö krog i Vaxholm för misstänkt brott mot livsmedelslagen.
För en tid sedan miste krogen även sitt tillstånd att servera alkohol.
För en tid sedan miste krogen även sitt tillstånd att servera alkohol.
Efter rader av inspektioner har Södra Roslagens miljö- och hälsa fått nog och anmält Rindö krog för misstänkt brott mot livsmedelslagen. Åtalas krogen riskerar den att få böta, men vem som är ansvarig för verksamheten är oklart.
ANNONS

– De måste förstå att det inte är okej att servera osäker mat, säger Eva Joram, livsmedelsinspektör på SRMH, Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor.

Under sommaren och hösten har SRMH inspekterat Rindö krog otaliga gånger och haft återkommande synpunkter på restaurangens livsmedelshantering och hygien. Efter att ha stängt krogen tillfälligt vid några tillfällen har SRMH nu beslutat att anmäla krogen för brott mot livsmedelslagen.

– Vi brukar inte ha så stora problem med komma tillrätta med restauranger, men det här är exceptionellt, säger Eva Joram.

I fredags (21/10) skickade SRMH in en åtalsanmälan om misstänkt brott mot livsmedelslagstiftningen. Väljer åklagare att väcka åtal och det blir fällande dom riskerar både ansvariga och företaget att få betala böter.

Eva Joram vill inte berätta exakt vad som föranlett anmälan med hänsyn till en eventuell polisutredning. Klart är att SRMH gjort tre besök på krogen de senast två veckorna. Tidigare under sommaren och hösten ledde myndighetens inspektioner till tre tillfälliga stängningar av krogen. Då hade SRMH även fått in flera anmälningar om misstänkt matförgiftning efter besök på Rindö krog.

Har ni daltat med dem?

– Nej, det kan man inte säga. Problemet är de har haft kompetent personal nu och då, men när den personalen försvunnit har det blivit lika illa igen.

När Mitt i på nytt kontaktar företrädaren för Rindö krog säger han att han bara är företrädare på pappret, men i själva verket inte alls har med verksamheten att göra.

LÄS MER:

ANNONS

Snuskig vaxholmskrog anser sig vara motarbetad

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.