ANNONS

Rindöbor kräver svar från kommunen

Vaxholmsfärja.
Vaxholmsfärja.
Åsa Blanc, föreningen Rindöborna.
Åsa Blanc, föreningen Rindöborna.
Föreningen Rindöborna i Vaxholm har länge frågat kommunen efter en plan angående infrastrukturen när kommunen växer utan svar. Nu har de tröttnat och skickat in en skrivelse till bland annat Vaxholms kommun.
ANNONS

Efter att en längre tid ha efterfrågat en plan över förstärkning av färjetrafiken utan svar från kommen tröttnade föreningen Rindöborna. Nu har de skickat in en skrivelse till både Vaxholms stad, Trafikverkets färjesamordnare, Färjerederiet, Arriva och Vasallen AB.

”Hade inte förväntat mig svar heller”

– Vi har fortfarande inte fått något svar men i ärlighetens namn hade jag inte förväntat mig det heller, säger Åsa Blanc som är informationsansvarig i föreningen Rindöborna.

Kräver tätare färjeavgångar

Föreningen påpekade redan för tio år sedan att den exploatering som sker på Rindö kommer att påverka infrastrukturen vad gäller resor till och från Rindö. Rindöborna kräver tätare färjeavgångar och vill att samrådsmöten åter sätts in.

– Kommunen sammankallade förr till regelbundna möten mellan de olika aktörerna men det avslutades på kommunens initiativ förra året. Sedan dess har det blivit sämre, säger Åsa Blanc.

I skrivelsen går följande att läsa:

”Under våren har det varit återkommande problem med trasiga färjor, endast en färja i bruk, inställda turer mm. Det innebär att det har blivit många bilar kvar både på Vaxholms- och Rindösidan. Stor irritation hos de boende på Rindö och säkert även hos Vaxholmsbor vilka drabbas av ett igenkorkat centrum.”

Upp emot 200 nya bilar

– Som de sköter politiken i Vaxholm är bedrövligt. Jag tycker det är trist att Rindö glöms bort på något sätt. Det finns mycket vackert här men nu bygger de ut lite för mycket och tänker nog inte på att folk ska ta sig fram och tillbaka, säger Åsa Blanc.

Under 2017-18 kommer 150 familjer att flytta till Rindö vilket innebär upp emot 200 nya bilar som dagligen ska ta sig över med färjan.

ANNONS

Har fortfarande möten

– Vi för regelbundna samtal där vi lyfter fram både nuläge och framtid där vi pratar om befolkningsmängd och hur vi ska lösa trafiken, säger Marie Wiklund som är kommunchef för Vaxholm stad.

Marie Wiklund är medveten om att fler familjer kommer att flytta till Rindö och menar att de gör vad de kan för att lösa trafiken till och från Rindö tillsammans med trafikverket och de andra aktörerna.

– Jag tror inte att vi kan ställa några krav men vi kan lyfta fram behoven och visa på vad som behövs.

Fakta

Fakta Vaxholmsleden

Vaxholmsleden är 970 meter lång och går mellan Vaxholm och Rindö, resan tar 7 minuter med frigående färja.

Vardagar mellan 06.30-8.40 och 16:00-18:40 trafikeras Vaxholmsleden med 10-minuterstrafik. Övrig tid varierar avgångarna mellan 15 eller 20-minutersintervall.

Källa: Trafikverket
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.