ANNONS

Ringde polisen i timmar efter båtfynd

Här i Säbyviken hittade Kåre Santesson två stulna båtar.  Kåre Santesson kliver upp ur vassen, upp till en vägbom vid Vaxholmsvägen. Efter båtfyndet upptäckte han att bommen var uppbruten, och marken uppkörd. Han misstänker att tjuvarna kört in där för att ta bort motorerna från båtarna.
Här i Säbyviken hittade Kåre Santesson två stulna båtar. Kåre Santesson kliver upp ur vassen, upp till en vägbom vid Vaxholmsvägen. Efter båtfyndet upptäckte han att bommen var uppbruten, och marken uppkörd. Han misstänker att tjuvarna kört in där för att ta bort motorerna från båtarna.
Kåre Santesson, 87, räddade två stulna båtar.

Sedan försökte han ringa polisen i fem timmar innan han gav upp.

– Det är som en fars, säger han.
ANNONS

Det var i förra veckan som Kåre upptäckte två båtar i sin vass i Säbyviken. Han tog jollen för att ro ut och fästa båtarna i ett träd på land.

Motorerna var borta och Kåre bestämde sig för att kontakta polisen för att rapportera om den misstänkta båtstölden.

– De dyra motorerna är säkert utomlands redan. Men jag vill att polisen bärgar båtarna och tar reda på vilka som är ägare, säger han.

Att få kontakt med polisen var dock inte det lättaste för Kåre. Under fem timmar ringde han polisen många gånger, och satt i långa telefonköer innan han kopplades bort flera gånger.

– Jag blev rasande till slut och gav upp.

Till slut fick han kontakt med en polis, tack vare att hans dotter kände någon inom kåren. Polisen beklagar den långa väntetiden. De har nu haft kontakt med Kåre för att utreda fallet.

Polisen Mattias Tillberg säger att det är mycket ovanligt att råka ut för ett sådant telefonstrul som Kåre gjorde.

– Vi har satsat massor på en smidigare service till medborgarna. Här borde han inte ha blivit vidarekopplad utan fått hjälp direkt när han ringde 114 14.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.