Min lokala hjälte

Ringen har hittat sin ägare

Enskededalenbon Siri Myhre tappade sin ring när hon var och badade i Söderbysjön. Via en notis i Mitt i Söderort fick hon reda på att en kvinna hittat en ring där och kunde få tillbaka den.

- Jag är överlycklig, säger hon.

Siri Myhre, som bor i Enskededalen, var och badade med sina hundar i Söderbysjön i juni. På vänster ringfinger hade hon sin förlovningsring, som bara var en månad gammal.

– När jag var på väg hem upptäckte jag att jag att ringen var borta och förstod att jag måste ha tappat den. Jag gick tillbaka och letade, men hittade den inte. Jag tänkte att om jag tappat den när jag badade så var det kört, berättar hon.

Hon gjorde en polisanmälan, men hörde ingenting.

Lokaltidningen Mitt i Söderort berättade i slutet av juni att en badgäst hittat vad som såg ut att vara en vigselring vd Söderbysjön. Den låg i mossan på en sten under vattenytan intill strandkanten.

– Min mammas man såg notisen i Mitt i Söderort och ringde mig och läste upp den. Jag tog kontakt med kvinnan som hittat ringen. Det är otroligt att hon hittade och att det finns så ärliga människor, berättar Siri Myhre.

Kvinna hade lämnat ringen till polisen.

– Men polisen hade skrivit fel namn när de tog min anmälan, därför hade de inte kopplat ihop den med graveringen i ringen. Det var en väldig tur att ni skrev om det i tidningen, annars hade jag aldrig fått tillbaka den! säger Siri Myhre.

Men Siri var nära att förlora ringen igen. Direkt efter ratt hon hämtat den hos polisen åkte hon till ett kafé. När hon skulle tvätta händerna åkte ringen av och var på väg ner i avloppet innan hon han rädda den i sista stund.

– Nu har jag den inte på mig. Jag måste förminska den först, säger hon.