Risk för bråk vid demonstration

"Folkets demonstation" håller en manifestation på Norrmalmstorg på lördagen och polisen räknar med att det kan bli bråkigt.

– Med tanke på hur det blev förra gången så har vi ganska bra med poliser på plats, säger Lars Byström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Mellan klockan 13-15 i morgon lördag har ”Folkets demonstration” en manifestation på Norrmalmstorg.

Talar gör bland andra Stefan Torssell, som tidigare skrivit för Avpixlat och Fria tider.

Arrangören, som räknar med att runt 500 personer kommer, uppger på sin hemsida att de inte är knutna till något parti, men att de kräver extraval och vill ha en ”regering som i första hand värnar om Sverige och dess medborgare”.

– Vi förväntar oss också en hel del motdemonstranter. Med tanke på hur det blev förra gången så har vi ganska bra med poliser på plats, säger Lars Byström, presstelesperson på Stockholmspolisen.

Vid förra demonstrationen på samma plats i slutet av januari slöt ett hundratal upp och runt 200 motdemonstranter. Flera personer misshandlades då och några av demonstranterna greps.

Enligt tidningen Expo var det SD-politikern Johan Widén som stod bakom den förra manifestationen och bland demonstranterna ska det ha varit flera högerextrema personer med koppling till den nordiska vit makt-miljön,