ANNONS

Ritorno öppnar på Torsgatan

Ritorno tar plats på Torsgatan.
Ritorno tar plats på Torsgatan.
Klassiska Vasastadskaféet Ritorno öppnar nytt.
Från och med april blir konditoriet en del av det nya, hippa kvarteret på Torsgatan.
ANNONS

Torsgatan ska få ett ansikstlyft. Cykelbanan ska breddas och utrymmet vid Bonnier konsthall ska bli mer inbjudande med foodtrucks, utemöbler och caféer.

Öppnar i april

Nu står det klart att även klassiska Vasastadskonditoriet tar plats på gatan, något som Vi i Vasastan var först att berätta.

Bageriet, som kommer att ha en liten kafédel med 15 platser, öppnar 1 april.

–  Vi har växt ur våra lokaler på Dalagatan och det här är ett sätt för oss att utöka. Det känns jättekul, säger ägaren Taif Albela.

”Boxpark” vid Barnhusbron

Konditoriet är ett av flera nya tillskott på gatan. I Stockholm Vattens gamla fastighet pågår just nu renoveringar och när huset är klart ska det kompletteras med kaféer och restauranger. Bakom huset planeras för en ny, levande innergård.

– Just nu fungerar Torsgatan som transportstråk och de finns ingen anledning att ta sig dit om man inte jobbar där. Vi vill skapa mer liv och rörelse, säger Viktor Carlsson, biträdande förvaltare på Castellum.

Vid Barnhusbron ska det också byggas en så kallad ”boxpark”, tillverkad av containerliknande byggnader. Tanken är att den ska kunna användas som bland annat skatepark.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.