Rivieran inspirerar till ett seniorboende

Exteriör Bovieran
Så här kan utsidan på boendet se ut i framtiden.
Företaget Bovieran vill etablera sitt lyxboende för seniorer i Salem. Den 17 maj tas beslut i kommunfullmäktige om det blir så.

Den 17 maj avgörs företaget Bovierans framtid i Salem. Då beslutar kommunfullmäktige om det lyxiga seniorboendet ska byggas eller inte.

– Vi från kommunstyrelsen har lagt fram ett förslag att ett nytt seniorboende ska byggas. Det som ska godkännas i kommunfullmäktige är den nya detaljplanen, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bovieran

I vinterträdgården vill Bovieran skapa gemenskaphetsytor för att öka samhörigheten bland grannarna. Foto: Pressbild Bovieran

Boendet är ett konceptboende där 55-plussare kan njuta av ett liknande klimat som det på franska rivieran. Det finns en stor vinterträdgård som liknar en inglasad innergård full med citrus-och olivträd, växter och en porlande liten bäck. När det är som kallast under vintern kommer det ungefär att vara 10 grader i trädgården.

48 lägenheter blir 54

Tidigare planerades det för 48 lägenheter i Salem. Nu är det planerat för 54 lägenheter och det ska byggas en gemensamhetslokal i vinterträdgården.

–  Vi kommer att placera ett gårdshus i trädgården med gemensamhetslokal, bastu och dusch, säger Malin Haag, marknadsansvarig på Bovieran.

Vad kommer det att kosta att köpa en lägenhet hos er?

– I dagsläget vet vi inte vad de kommer kosta. Det skiljer sig från kommun till kommun och styrs delvis av marknadsläget. Priset tas fram så nära säljstart som möjligt, för att gälla under så lång tid som möjligt, säger Malin Haag.

Det finns planer för att konceptboendet ska etablera sig i Botkyrka kommun.

– Det finns intresse från kommunen och från Bovieran men det finns inga konkreta förslag eller någon detaljplan. Och ingenting har hänt sedan 2016, säger Ann-Sofie Bäck kommunikatör Botkyrka