ANNONS

Rivning av förskolan Båten ska upp politiskt i veckan

Föräldrar på förskolan båten
Justin och Sofie Hellström, Charlotte Eklund och Emelie Rutqvist Larsson – några av föräldrarna till barn på förskolan.
Förskolan Båten förslås läggas ner i sommar. På onsdag ska frågan om rivningen upp politiskt.
ANNONS

Mitt i Tyresö har tidigare skrivit om att förskolan Båten föreslås läggas ner i augusti nästa år. Den nya förskolan på Akvarievägen, som skulle ersätta Båten, blir inte klar i tid utan barnen blir placerade på andra förskolor i kommunen.

– Vi har blivit lovade en helt annan lösning och vi vill att de ska befria det löftet. Jag tror inte att någon av oss hade satt våra barn där i dag om man hade ställts inför det här faktumet, har föräldern Emelie Rutqvist Larsson sagt till Mitt i Tyresö.

Båtens förskola ska rivas: ”Det var som ett bombnedslag”

Kommunstyrelsen avgör

Nu ska rivningen av förskolan, och ett par mindre förrådsbyggnader på tomten, upp politiskt under onsdagens möte i stadsbyggnadsutskottet.

”Förskolan är belägen inom område som behövs för utbyggnad av ny infrastruktur och måste därför rivas”, står det i tjänsteskrivelsen bakom förslaget.

I den tas också upp att den nya ishallen började att byggas tidigare i år och att förskolan måste rivas under första kvartalet 2021 för att ”säkerställa att ishallen har försörjning (av vatten- och avlopp, reds anm.) i tid”.

Kommunstyrelsen har sista ordet i frågan. Frågan tas upp där i januari.

Förskolan Båten ligger mellan ishallen och simhallen.

ANNONS

Tyresös nya ishall börjar snart byggas – så ska den se ut