ANNONS

Rivningen av parkleken Fagerlid läggs på is

Parkleken Fagerlid i Hökarängen. 28 maj 2020.
Parkleken Fagerlid kan bli kvar.
Planerna på att riva parkleken Fagerlid pausas. Under tiden ska man utreda om den Hökarängens stadsdelsråd kan överta fastigheten.
– Det känns helt galet bra faktiskt, säger Sören Berglund.
ANNONS

Turerna kring parkleken Fagerlid har varit många. Först fanns det planer på att renovera byggnaden, men vid årsskiftet beslutades det att den istället skulle rivas.

De vill rädda parkleken Fagerlid

Nu kommer ett glädjebesked för de som vill behålla parkleken. I ett möte med fastighetsnämnden fick Hökarängens stadsdelsråd enligt Södern Berglund beskedet om att planerna på att riva parkleken ska pausas i minst ett år.

Under tiden ska fastighetskontoret och exploateringskontoret utreda möjligheten för Hökarängens stadsdelsråd att överta parkleken och renovera byggnaden.

– Det som sades på mötet, och det som gäller, är att rivning inte kommer att ske förrän frågan är utredd. Man kommer titta på möjligheten för Hökarängens stadsdelsråd att driva parkleken, säger Edward Tovi, pressekreterare för Moderaterna i Stockholms stad.

Redan nu på lördag kommer vi ha picknick i parken

Sören Berglund

– Det känns helt galet bra faktiskt. Vi har hållit på med det här ganska länge. Vi hade mötet i februari och i går fick vi det bekräftat. Det känns fantastiskt bra, säger Sören Berglund från Hökarängens stadsdelsråd.

Parkleken Fagerlid i Hökarängen. 28 maj 2020.

Hökarängens stadsdelsråd hoppas kunna överta parkleken. Foto: Niklas Thim

Vad händer nu för er del?

ANNONS

– Nu kommer vi samla våra krafter. Redan nu på lördag kommer vi ha picknick i parken. Vi som ingår i arbetsgruppen kommer närvara, för folk vill höra det här muntligt och ställa frågor om vad som gäller.

– Nu har vi lyckats rädda parkleken i i alla fall ett år till. Under den tiden har vi möjlighet att söka pengar och så vidare, säger Sören Berglund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.