ANNONS

Rivningen av Norrbergskolan skjuts upp

Norrbergsskolan
Det blir ingen rivning i augusti.
Under måndagen fattade kommunstyrelsen beslutet att skjuta upp rivningen av Norrbergskolan.
– Det här har varit en viktig fråga för mig och Centerpartiet, det känns bra att det blir lugn och ro på förskolan, säger Malin Forsbrand, gruppledare Vaxholmscentern till P4 Stockholm.
ANNONS

MIljöpartiet och Centerpartiet ville vänta med rivningen tills efter två förskolor flyttat ut från byggnaden. Tidigare i juli rapporterade Mitt i att Moderaterna och Liberalerna körde över C och MP med minsta möjliga marginal. Lars Lindgren (M) kommunstyrelsens ordförande hade utslagningsröst. Nu har MP och C tillsammans med oppositionen rivit upp beslutet och rivningen är uppskjuten, det rapporter P4 Stockholm.

– Jag är väldigt lättad idag, det här är en fråga som har varit väldigt viktig för mig och Centerpartiet, att se till barnen och föräldrarna att de ska känna trygghet i att det är lugn och ro på förskolan. Vi kan inte garantera att förskolorna inte påverkas vid en rivning, säger Malin Forsbrand, gruppledare för Centerpartiet i Vaxholms kommun, till radion.

Lars Lindgren (M) säger till radion att han inte är nöjd med beslutet från MP, C och oppositionen.

– Jag kan inte förstå vad det är som gör att vi inte skulle kunna påbörja riva nu, det har tagits beslut om detaljplanen med majoritet i kommunfullmäktige. Rivningen är helt naturligt nästa steg, säger han till P4 Stockholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.