ANNONS

Rivningen uppskjuten – men hotet kvar mot populär skejtramp

skejtramp, traneberg, svartbygge, Calle Öjert
Skejtrampen under Tranebergsbron är väldigt populär bland åkare från hela länet. Här är det Calle Öjert som visar sina konster.
Den populära skejtrampen under Tranebergsbron är ett svartbygge, och ett beslut har tagits om att riva den.
Men nu har rivningen skjutits upp.
– Vi ska utreda ärendet vidare. Och framförallt vill vi komma i kontakt med dem som har byggt rampen, säger Peter Dacke på stadsdelsförvaltningen.
ANNONS

Skejtrampen under Tranebergsbron har byggts av privatpersoner på vad som egentligen är parkmark. Enligt uppgift har den funnits där sedan 2013.

Lagt ner tid och pengar

Mitt i har varit i kontakt med en av de personer varit med och byggt anläggningen. Placeringen under bron är särskilt bra, säger han, eftersom ramperna då är skyddade mot regn och inte blir så hala.

– Det är många personer som lagt ner ganska stora pengar och en massa tid på det här, säger mannen, som vill vara anonym just eftersom bygget saknar tillstånd.

Do it yourself-ideal

Han berättar att anläggningen är väldigt populär och har lockat skejtare från såväl USA som hela Europa. Just det faktum att den är byggd av privatpersoner gör den extra intressant får många åkare, i enlighet med något slags ”Do it yourself”-ideal.

Bromma stadsdelsförvaltningen har en annan syn på saken. I flera år har tjänstemännen försökt få tag i dem som byggt rampen, men utan framgång.

– Nästa steg är att riva anläggningen, Den är ju uppförd olovligen på stadens mark, säger Peter Dacke, som är avdelningschef på stadsdelsförvaltningen.

Måste byggas om

Ett beslut om rivning har fattats, och enligt ett anslag som stadsdelen satt upp skulle denna påbörjas den 23 mars. Men så blir det inte.

– Vi har skjutit upp rivningen efter att vi fått synpunkter och information från en del personer.

Men i grunden har ingenting förändrats, säger Peter Dacke. Rampen har byggts utan tillstånd. Och att låta den stå kvar som den är verkar inte aktuellt för närvarande.

ANNONS

– I så fall måste den byggas om från början. Det finns inga ritningar. Det är en säkerhetsfråga i slutändan.

Politiker: ”Väldigt uppskattad plats”

Johan Paccamonti (M), ordförande för Bromma stadsdelsnämnd, säger att man ska undersöka möjligheterna att rädda anläggningen.

–  Jag förstår att det är en väldigt uppskattad plats. Men den har också byggts utan tillstånd, och det är en situation vi måste komma till rätta med. Vi har försökt hitta en person att ha en dialog med, och nu verkar det som att vi kan ha det. Så nu ska vi se vad som kan göras för att lösa det här.

Skejtpark revs i Hässelby

Alternativen för skejtare i västerort är begränsade. Och de blev inte större av att en helt nybyggd skejtpark i Hässelby fick rivas i fjol. Orsaken var protester från grannar som upplevde att ljudnivån från ramperna var alldeles för hög – något som bekräftades vid mätningar.

Skejtpark för miljoner måste flyttas – efter bara ett halvår

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.