ANNONS

Efter rivningsbeskedet – stort stöd för Blackans fritidsgård

Blackebergs fritidsgåd
Fritidsgården har varit en populär mötesplats för västerorts unga.
Om ett år rivs byggnaden. Beskedet tas emot med kritik från Blackebergsbor som nu har startat ett upprop för att rädda Café U och ge verksamheten egna lokaler.
ANNONS

När byggnaden där Blackebergs populära fritidsgård ligger rivs 2021 är planen att hysa in fritidsgården i en skola. Någon egen, ny lokal får Café U troligen inte.

Fritidsgården Café U, blackeberg, fritidsgård. Café U:s fritidsgård i Blackeberg ska rivas, personalen har uppmanats att skaffa en ny lokal. Uppslag om Stockholms fritidsgårdar.

Café U:s fritidsgård i Blackeberg ska rivas och personalen har uppmanats att skaffa en ny lokal. Foto: Christian Lärk.

Beskedet har tagits emot bestörtning hos Blackebergsborna och under måndagen startades uppropet #RäddaCafeU2020 för att rädda fritidsgården.

”Detta är en katastrof. Var själv mycket på Cafe U när jag var yngre. En fantastisk mötesplats för unga i olika åldrar och kulturer med engagerad personal som hade olika skills inom allt möjligt” skriver signaturen Kareem på Facebook.

”Pengarna kan användas till annat”

Bromma stadsdelsnämnd Alviks medborgarhus Johan Paccamonti (m)

Johan Paccamonti (M). Foto: Åsa Sommarström.

Johan Paccamonti (M), ordförande i Brommas stadsdelsnämnd, säger att pengarna kan användas till verksamheten i stället för till hyra när man samutnyttjar lokaler.

– Stadsdelsförvaltningen går igenom möjligheterna att samlokalisera, till exempel genom att inrymma fritidsgården i någon av Brommas skolor. Jag vill inte kalla det besparing, utan ett sätt att använda stockholmarnas skattepengar effektivt, säger han.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.