ANNONS

Rivningsbeslutet väcker starka känslor

Norrbergsskolan i Vaxholm.
Norrbergsskolan i Vaxholm.
Trots majoritet i folkomröstningen fullföljer de styrande i Vaxholm (M, C, L och MP) rivningsplanerna av Norrbergsskolan och förskolorna Lillstugan och Lägerhöjden. Oppositionen (S, WP, V) menar att Vaxholmsborna inte kommer att glömma.
ANNONS

NEJ-alternativet ”Jag vill att byggplanerna på Norrberget ska stoppas och Norrbergsskolan bevaras för kommunala ändamål” fick som bekant 54.9% av rösterna i omröstningen. Trots detta tänker de styrande i Vaxholm fullfölja rivningen av Norrbergsskolan samt förskolorna Lillstugan och Lägerhöjden och fortsätta arbetet med den nya detaljplanen för Norrberget.

Nu vädjar oppositionspartierna (S, WP, V) att alliansen inte bara ska lyssna utan även stoppa rivningsplanerna.

– Vi har ansträngt oss för att hitta en väg framåt som kan ena i stället för att splittra Vaxholm. Vi har lyssnat på den oro och de önskemål människor i Vaxholm har uttryckt i samtal med oss under kampanjaktiviteterna och tagit hänsyn till resultatet av folkomröstningen, sa Malin Forsbrand, gruppledare för Centerpartiet till Mitt i föregående vecka.

Oppositionen hoppas på ändrat beslut

Oppositionen skriver i ett pressmeddelande att de hoppas behålla handlingsfriheten även efter nästa val. Där står det:

”Vi hoppas fortfarande att några av majoritetsalliansens partier skall inse att det inte ligger i deras intresse att sabotera handlingsfriheten för en möjlig ändrad majoritet efter nästa val genom att utföra rivningarna före valet.”

Att de styrande nu väljer att att gå emot en tydlig folkvilja är olyckligt

Debatten om Norrbergsskolan lever vidare och majoriteten verkar vilja komma till ett snabbt avslut. Konkreta beslut för att snabbt riva byggnaderna på Norrberget ligger på föredragningslistan i kommunstyrelsens planeringsutskott den 18 oktober och i den kommande kommunstyrelsen den 26 oktober.

ANNONS

– Först är vi ganska överraskade av resultatet i omröstningen. Att så många röstade nej trots den massiva propaganda som majoriteten gick ut med som dessutom innehöll felaktiga uppgifter om stora skattehöjningar. Men att de styrande nu väljer att att gå emot en tydlig folkvilja är olyckligt, säger Jan-Olof Schill (S) ledamot i Vaxholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.