ANNONS

Nu rivstartar nästa etapp för Barkarbystaden

Barkarbystaden växer fram.
Barkarbystaden växer fram.
Barkarbystaden växer i rasande fart. Detaljplanen för etapp tre gick ut på remiss för bara några månader sedan och nu är det dags att planera för etapp fyra.
ANNONS

I somras var det dags att tycka till om detaljplanen för Barkabystaden etapp tre när förslaget gick ut på remiss, men redan nu har planerna börjat med etapp fyra.

– Vi är måna om att ha en snabb och effektiv process och att vi jobbar parallellt med flera projekt, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Han säger att kommunen arbetar väldigt fort och att det ska gå ännu fortare efter den första januari 2017 när beslut fattas om en effektivisering av byggprocesserna. I och med det nya beslutet räknar man med att etapp fyra kommer vara antagen och redo att byggas om ett och halvt år.

– Vi vill ta ansvar för bostadsbristen i länet och i kommunen.

I den detaljplan som nu alltså börjar planeras ingår Barkarbystadens tunnelbanestation. Planen ska också innehålla torg, kontor och bostäder samt planer för ett bergrum.

– Etapp fyra är väldigt intressant. I den här planen finns tunnelbanan med två uppgångar i anslutning till tunnelbanetorget. En torgyta som kommer vara omgiven av butiker, affärer och kontor. Tunnelbanan gör torget till en attraktivt läge huvudkontor bland annat.

Fler etapper är att vänta då 18 000 bostäder ska byggas och utbyggnaden av Barkarbystaden förväntas så helt klar år 2039.

 

ANNONS
ANNONS