Robert är redo om bussarna ställs in

"Jag har inte behövt köra än", säger Robert Rindå.
"Jag har inte behövt köra än", säger Robert Rindå.
Robert Rindå.
Robert Rindå.
Om folk behöver skjuts hem i snöovädret är Tyresöbon Robert Rindå beredd sätta sig i bilen och rycka ut.

Snöovädret har ställt till stora problem i trafiken den senaste tiden, och i lägen som dessa är Tyresöbon Robert Rindå alltid redo att sätta sig i bilen för att skjutsa folk som har problem att ta sig hem. Något som gjort att han uppmärksammats i Mitt i:s serie Min lokala hjälte.

Den här gången har det varit lugnt än så länge.

– Jag har inte behövt köra än, bussarna går ju konstigt nog, säger Robert Rindå.

Körde skytteltrafik

Annat var det under snökaoset i november 2016, när bussarna inte kunde ta sig fram och många Tyresöbor blev strandade på bland annat Gullmarsplan. Om den kvällen har Robert berättat i en tidigare intervju:

– Jag visste att jag kan hantera min körning och min bil tar sig fram överallt. Jag slängde ut en blänkare på Facebook och skrev ungefär: Ring det här numret om ni behöver skjuts, jag kan köra skytteltrafik från Gullmarsplan eller Hökarängen till Tyresö.

Inlägget på Facebook fick stort genomslag:

– Efter typ tre minuter började telefonen ringa. När folk klev bilen ur så sa de ”vi vill swisha dig”. Jag fick svara att jag gör inte det här för att tjäna pengar, men ge mig det ni tycker att det är värt och jag fick ihop till bensinen i alla fall. Jag körde fram till halv två på natten.