Robert hjälpte Jenni vid olyckan

Jenni Mäkelä efterlyste vardagshjältarna som hjälpte henne efter att hon voltat med sin bil. Nu har en av dem hittats. Robert Wahlén tvekade aldrig att ställa upp.

– Det är en skyldighet, säger han.

Jenni Mäkelä, 20, voltade sent på kvällen den 9 januari med sin bil på Viksjöleden. Hon hade änglavakt men skadade bland annat nacken och huvudet.

När Lokaltidningen Mitt i skrev om händelsen för två veckor sedan förstod Robert Wahlén att han är en av dem som Jenni Mäkelä efterlyste.

Robert Wahlén hade varit och tränat i simhallen den där kvällen. Han körde på Viksjöleden och såg att det inträffat en trafikolycka och att en kvinna satt på mittremsan mellan vägbanorna.

– Bilen var intryckt på främre flygeln, glasrutan var trasig, säger Robert.

Han tror att han kom bara minuter efter att olyckan inträffat. När han stannade såg han att ett par killar pratade med kvinnan. Killarna sa att de hade kört bakom Jenni och sett händelseförloppet.

– Jag pratade lite med henne och frågade om hon hade ont. Hon klagade inte, hon verkade helskinnad, säger Robert Wahlén som dock såg att Jenni blödde i huvudet.

– Det var så jäkla kallt, hade det varit varmare hade jag nog fått henne att lägga sig ner på marken.

Robert ringde efter ambulans och stannade sedan kvar. Han tvekade aldrig att ställa upp.

– Det är en skyldighet. Och jag ville se hur det var med henne. Det var fruktansvärt halt och jag ville se att det stod rätt till.

Han säger att han jobbar på sjukhus, som administratör, och att han vet att det kan vara till stor hjälp för ett olycksoffer om man bara är lugn och pratar.

Jenni Mäkelä är glad över att nu ha fått kontakt med en av dem som hjälpte henne.

– Jag vill tacka honom, kanske med en fika och en blomma!