Robert Wells spelar på Tibble teater

Robert Wells.
Robert Wells.
Robert Wells kommer till Täby.

I mars nästa år sätter han sig bakom pianot på Tibble teater, inbokad av Lions i Täby.

– Det kommer att bli en speciell kväll, säger han till Mitt i.

Täby får celebert besök efter årsskiftet. Den 20 mars är Robert Wells trio bokade att spela på Tibble teater.

Förutom pianokungen själv så ingår Lars Risberg och Roine Johansson i trion. Publiken bjuds dessutom på sång av Robert Wells fru, Maria Wells.

– Det kommer att bli en speciell kväll. Dagen efter spelningen i Täby så släpper Maria sin första platta som solist och vi tänker bjuda på en hel del material från skivan, säger Robert Wells till Mitt i.

Skivsläppet är inte den enda anledningen som paret har att fira under kvällen. Nästa år firar nämligen Robert Wells 30 år som artist.

– Det kommer att märkas när vi spelar. Tanken är att det ska bli en hel del anekdoter och humor från alla år som jag hållit på.

Tidigare har Robert Wells stått, eller framförallt suttit, på scener i allt från Las Vegas till Moskva, Peking och så Globen här hemma. Mest känd är han kanske från TV-programmet Så ska det låta. Besöket i Täby blir långt från det första.

– På den tiden man fortfarande kunde sälja plattor så var jag ofta i Täby centrum vid lanseringar. Jag vet inte hur många gånger jag varit där och signerat skivor.

Bakom arrangemanget på Tibble teater står hjälporganisationen Lions i Täby. Det är de båda medlemmarna Lars Ditzinger och Ingemar Olsson som bestämt sig för att ordna show.

Tanken är att sälja slut på de drygt 500 biljetterna och låta överskottet gå oavkortat till Lions hjälpverksamhet, berättar Lars Ditzinger.

– Vi försöker ta lite nya grepp. Det är ju så att det finns en stor och fin teater i Täby och det har vi bestämt oss för att vi vill använda på något sätt.

Framträdandet på Tibble teater blir en blandning av jazz, swing, rockmusik och anekdoter från Robert Wells artistliv, lovar arrangörerna.

Besökarna ska också få lyssna på lokala talanger från Tibble estetiska linje som kommer att framföra musik av The Beatles. Dessutom står 2015 års Täbystjärna Stella Millwood på scenen.

Fakta

Samarbetar med Camilla Läckberg

Namn: Robert, Henry, Arthur, Wells.

Ålder: 53.

Bor: Stockholm.

Familj: Fru och två barn.

Aktuell: Spelning på Tibble teater, stor turné, kompositör på frun Maria Wells skiva där deckardrottningen Camilla Läckberg skrivit texter.

Källa: NE och wellsmusic.se