ANNONS

Robin kom i mål – efter 27 timmar i skogen

Robin Hillerlöv
Robin Hilleröv, med ett leende på läpparna, en minut efter målgång vid Ensta krog.
I helgen avgjordes ultraloppet Täby Extreme Challenge, TEC, i skogen kring Ensta krog. Tyresöbon Robin Hillerlöv var en av många tappra. Han gjorde debut på den näst längsta distansen 100 miles (drygt 16 mil) och tog sig i mål efter 27 timmar.
ANNONS

– Efter tolv timmar, vid 22-tiden på lördagkvällen, kändes det fortfarande jättebra. Men när mörkret föll på natten kom jag in i negativa tankebanor. Det var kallt, mörkt och ensamt i skogen. Jag gick ner mig helt, tänkte att ”det är inte värt det” och jag var nära att bryta flera gånger, säger Robin Hillerlöv på måndagsförmiddagen, ett knappt dygn efter målgång.

”Ont i fötterna och i benen”

För i mål kom han, även om natten var en plåga han aldrig upplevt tidigare.

Robin Hillerlöv

Robin Hillerlöv passerar mållinjen för 14:e och sista gången, efter att ha varit igång i 27 timmar och elva minuter. Foto: Privat

– Jag hade en kompis som kom och sprang med mig två varv från klockan 02. men varje varv tog så lång tid. Jag hade så ont i fötterna och benen, det gick inte att springa i skogspartierna.

Siktade på 24 timmar, men fick revidera

Innan loppet hade Robin tänkt sig att komma i mål på 24 timmar, men han insåg att det var för optimistiskt.
– 24 timmar är visst en gyllene gräns och många mer erfarna löpare sa att jag bara skulle släppa det och sikta på att ta mig i mål över huvud taget, särskilt eftersom det var första gången jag sprang loppet.
De två sista varven på den 11,5 kilometer långa banan hade Robin sällskap av en annan kompis som sprang med honom.

Robin Hillerlöv

Robin Hillerlöv på det 13:e varvet av 14, kan fortfarande ta några löpsteg i skogen. Foto: Privat

– Och då hade det vänt, då var det en självklarhet att jag skulle fortsätta och ta mig i mål.
Strax efter klockan 13 på söndagen passerade Robin mållinjen för 14:e och sista gången – och sjönk ner på gräset.

ANNONS

”En jäkla upplevelse, jag är väldigt stolt”

– Jag hade suttit ner fem minuter på 27 timmar, resten av tiden var jag i rörelse. Att få lägga mig ner var en helt sjuk känsla! Sedan kom jag knappt upp, men det är en annan femma. Det var en jäkla upplevelse och jag är väldigt stolt, säger Robin.

Robin Hillerlöv

Robin Hillerlöv under en av få korta sittpauser – totalt cirka fem minuter – under sina 27 timmar. Foto: Privat

Hur mår du i dag?
– Jo, i dag kan jag stappla fram. I går behövde jag hjälp att ta mig ur bilen. Och jag har sovit ikapp och är inte vimsig i huvudet längre. Jag fick i mig bra energi hela tiden under loppet och mådde bara illa i tre timmar ungefär, vissa har magproblem nästan hela loppet, men sömnbristen var tuff.
Kommer du att göra det igen?
– Jag måste smälta detta för att veta vad jag tycker om det. Alla är ju inte gjorda för sådant här, och jag vet inte om jag är det. Men känner jag mig själv rätt så gör jag det nog igen. Efter några dagar har man glömt det här och så sitter man där framför datorn och fipplar och hittar nya lopp. Det är en klassiker!

Fakta

Täbybo sprang 200 miles – på 50 timmar

Distanserna i Täby Ultra Extreme är 50 (drygt 8 mil) miles, 100 miles (drygt 16 mil) och 200 miles (drygt 32 mil), plus Backyard där man helt enkelt springer så många varv man orkar.
Loppet arrangerades för tionde gången i år och på de tidigare nio åren hade totalt tio löpare tagit sig i mål på den längsta distansen. I år klarade två personer 200-milesdistansen, Martin Scharp från Malmö på drygt 39 timmar och Anders Norén från Täby på nästan 50 timmar!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.