Rockkonserter tar upp kampen mot cancern

Peter Knutsson förlorade sin mamma i cancer. Nu arrangerar han rockkonserter i syfte att samla in pengar till Cancerfonden.

På sex månader har han samlat in 90 500 kronor.

Peter Knutsson från Solna var 20 år när hans mamma blev diagnostiserad för cancer 1999. Sedan den dagen har han stått vid hennes sida genom behandlingar och med- och motgångar.

När hans mamma i november förra året även drabbades av akut leukemi kände Peter Knutsson att han borde göra än mer och startade insamlingsprojektet ”Rock mot cancer”. Att kombinera en insamling med rockmusik föll sig naturligt – det är den musikgenren som både han och hans mamma gillar mest.

Nu arrangerar han konserter på löpande band och skänker alla pengar till Cancerfonden. Att få artister eller sponsorer att ställa upp har aldrig varit något problem.

– Det är till och med så att artisterna hör av sig till mig. Bland annat har Robert Persson från Dundertåget donerat en jacka som medlemmarna från The Hellacopters, Entombed, Bullet, Dismember och Dundertåget har signerat.

Vid den första konserten satte Peter Knutsson upp ett mål; att samla in 20 000 kronor. Men insamlingen har gått över förväntan.

– Bara under den första konserten fick vi in 23 000 kronor. Nu, sex månader senare har vi samlat in 90 500 kronor. Det känns sjukt bra och jag vet att det betydde mycket för min mamma. Samtidigt har det varit bra terapi för mig själv, då jag har kunnat fokusera på annat för ett tag, berättar Peter Knutsson, som i dag är 33 år.

I mars somnade hans mamma in, tolv år efter att hon fått beskedet om att hon högst hade sex månader kvar att leva.

– Jag tror att anledningen till att hon kunde hålla ut så längre bland annat beror på hennes positiva livssyn. Det är det jag vill föra vidare med projektet. Nu fortsätter insamlingen till hennes ära.

Förra lördagen arrangerades den sista konserten för säsongen på Solnakrogen Dick Turpin och 12 960 kronor samlades in.

Konserterna och insamlingen kommer att fortsätta i höst.

Solnabon Peter Knutsson, 33, anordnar konserter och skänker intäkterna till Cancerfonden. Foto: Privat