ANNONS

Rockseger till Axelsberg

Tyra Hasselrot, eller Groovy Fuck.
Tyra Hasselrot, eller Groovy Fuck.
Axelsberg har fått en P3-guldvinnare. Tyra Hasselrot i rockbandet Dolores Haze firade hela natten.
ANNONS

Chockad. Jätteglad. Helt tom på tankar. Så beskriver 19-åriga Axelsbergstjejen Tyra Hasselrot känslan när hennes band Dolores Haze vann P3 Guld, i kategorin rock/metal.

– Det är en bekräftelse på att många andra gillar det vi gör och det vi kämpat för. Vi firade med att spela på en svartklubb, dricka jättemycket sprit och dansa hela natten, berättar hon.

Dolores Haze är ett band som gått från klarhet till klarhet – förra året fick de fyra tjejerna fin kritik för sin debutplatta ”The Haze is Forever” och publikens strömmar till när de har spelningar.

– Vi har spelat ihop i tre år. Först var det bara på ungdomsgårdar men sedan på andra ställen också, som Debaser. Vi har också turnerat i England och häromdagen spelade vi i Holland, berättar Tyra Hasserot som har artistnamnet Groovy Fuck.

De andra medlemmarna är Lucky Lollo (gitarr), Foxy Sagz (trummor) och Groovy Nickz (sång och bas). Hälften av dem har sina rötter längs den röda linjen: Tyra Hasselrot har bott hela sitt liv i Hägersten/Liljeholmen och Groovy Nickz växte upp i Sätra. Men frågan är om inte replokalen är deras verkliga hem – de älskar att experimentera fram musiken tillsammans och att blanda olika genrer till någonting eget.

– Förhoppningsvis ända tills vi dör! svarar Tyra Hasselrot på frågan om hur länge gänget kommer att hålla ihop.

Bandnamnet Dolores Haze får säkert många att höja på ögonbrynen. Dolores Haze är nämligen namnet på den 12-åriga huvudpersonen i Vladimir Nabokovs berömda roman ”Lolita”.

– Vi såg den nya Lolitafilmen tillsammans när den kom och tyckte helt enkelt att namnet var coolt, säger Tyra Hasselrot.

ANNONS