ANNONS

Roger Ranta vill inte bli hjälte

Roger Ranta arbetar med att stödja människor med beroendeproblematik.
Roger Ranta arbetar med att stödja människor med beroendeproblematik.
Roger Ranta har länge kämpat för att hjälpa personer i Upplands Väsby och nominerades av Väsbybor till Svenska hjältar. Men han valde att tacka nej till nomineringen och vill lyfta frågorna på andra sätt.
ANNONS

Roger Ranta arbetar med att stödja personer med beroendeproblem på LP-kontakten i Upplands Väsby. Efter en kampanj i Facebookgruppen ”Det är i Väsby det händer ! :-)” har fler än 300 Väsbybor nominerat Roger Ranta till Svenska hjältar för sina insatser för att hjälpa nyktra missbrukare till egen bostad.

– Jag blev jätterörd, jag blir det igen nu när jag pratar om det. Det kan ibland kännas tungt och ensamt att jobba där nere men oftast är det fantastiskt och givande. Nu känns det som att det uppskattas och att jag har hela Väsby i ryggen.

Boken var hennes väg för att överleva

Men trots att nomineringen värmde valde Roger att tacka nej till nomineringen. Han menar att han vill hjälpa för hjälpandes skull och inte för att får uppmärksamhet och berömmelse.

– Varför ska man hela tiden belönas för att man gör något bra och medmänskligt? Jag önskar att fler människor kunde hjälpa varandra utan att förvänta sig något tillbaka.

Däremot hoppas han att nomineringen kan få något annat gott med sig, nämligen kontakter för att journalistiskt kunna granska de orättvisor han upplever i kommunen, till exempel genom Uppdrag granskning.

Fick fel tolk – barnfamiljs vräktes

ANNONS

– Det finns så många människor i Väsby som har blivit felbehandlade, speciellt inom socialtjänsten.

Efter att han skrivit om beslutet har flera personer hört av sig och berättat om orättvisor de har upplevt. Roger hoppas på att han kommer kunna hjälpa till att föra ljus över vad som har hänt.

Nu ska 35 000 med spelproblem i länet få vård

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.