ANNONS

6 roliga grejer att göra på sportlovet i Järva

sportlov et i Järva-collage
I Järva kan du klättra, rida eller skriva på sportlovet.
Vecka nio kan kännas avlägsen, men för de som ska ha sportlov är det dags att börja planera. I Järva finns chans att prova på design, klättring och open mic mellan 25 februari och 1 mars. Här är axplock av grejer. Några är gratis och några kostar en slant.
ANNONS

Testa open mic och spela FIFA på Fryshuset

Ungdomarna i 4West och Betongboll står för Fryshusets aktiviteter på sportlovet: Hjälp att skriva cv och personligt brev (24 februari), fotbollsturnering (27 februari), tjejkväll med open mic och föreläsning (28 februari) och FIFA (2 mars) står på schemat.

Prova på klättring

På Klättercentret i Akalla kan du prova på klättring varje dag under sportlovet. Kostnaden är 250 kronor för 1,5 timmars kurs och i priset ingår hyra av klätterskor. För tider se hemsida. Klättercentret ordnar även en hel veckas läger för den som tänkt att storsatsa på klättring.

Rita och designa med Beckmansstudenter

Tensta konsthall ordnar Sportlovskollo med två tidigare Beckmansstudenter, Greta Colloca, grafisk formgivare och Isa Andersson, designer. Här får du chans att utforska skissandet, målandet och ritandet. Inga förkunskaper krävs. Rekommenderad ålder för kollot är 15-22 år. Gratis Information om hur du anmäler dig finns här.

Skriv om framtiden

På Berättarministeriet i Husby betyder lovet tid för ”Framtidsspanarna” att skriva berättelser om framtiden. Barn i alla åldrar är välkomna att delta i kreativa skrivövningar den 26 och 27 februari mellan klockan 15.00–17.00. Gratis!

Häng med hästar

På Akalla 4H-gård kan barn från 7 år gå på djurläger hela sportlovet. Här får barnen testa att ta hand om gårdens alla djur, baka, pyssla, rida, åka häst och vagn och göra annat skoj. Kostnaden är 1300 kronor för barn boende i Stockholms kommun, samt en obligatorisk medlemsavgift på 300 kronor. Mer info finns på hemsidan.

Åk pulka och grilla korv

Stadsmissionens Unga Station Järva på Tenstaplan har öppen verksamhet på måndagen den 25 mars. Pulka och korvgrillning och avslutning med sagostund. Samling i Blå Huset på Tenstaplan klockan 11.00. Gratis!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.