ANNONS

”Roligt, men inte tillräckligt”

Mattias von Malmborg är glad, men långt från nöjd.
Mattias von Malmborg är glad, men långt från nöjd.
Mattias von Malmborg, inititivtagare till Facebookgruppen "Rädda Nacka IP", är glad över nya beskedet att det blir ytterligare en 11-mannaplan för fotboll på Järlahöjden.
– Men behovet är dubbelt så stort.
ANNONS

Idag måndag kom plötsligt nya besked från Nackamoderaterna och kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M). Nu vill partiet bygga två 11-mannaplaner för fotboll på Järlahöjden i stället för en.

Mattias von Malmborg, initiativtagare till Facebookgruppen ”Rädda Nacka IP”, är behärskat glad över beskedet att det blir ytterligare en 11-mannaplan. Som Mitt i Nacka tidigare berättat är oron för Nacka IP:s framtid stor bland klubbar och föräldrar.

 

Stor politisk oenighet om Nacka IP:s öde

– Det är ju roligt. Mats Gerdaus besked är ett litet steg i rätt riktning, men fortfarande långt, långt från den kapacitet som verkligen behövs. Enkelt uttryckt – fördubblar man befolkningen så behöver man också fördubbla kapaciteten, och detta gäller för hela idrottsrörelsen i Nacka.

”Börjar bli het valfråga”

von Malmborg säger att måndagens besked visar att det finns en stark opinion för att bygga fler planer.

– Det här börjar bli en het valfråga. Det handlar ju om våra barn och ungdomars framtid i Nacka, och det är nu som vi måste ta de rätta besluten.

Nacka IP:s framtid kan bli het valfråga

ANNONS