ANNONS

Nu byggs ny rondell vid Norrvikens IP

Rondellen byggs i korsningen mellan Sollentunavägen, Minervavägen och Brunkebergsåsen.
Rondellen byggs i korsningen mellan Sollentunavägen, Minervavägen och Brunkebergsåsen.
Nu påbörjas bygget av en ny rondell vid korsningen mellan Sollentunavägen, Minervavägen och Brunkebergsåsen för att förbättra trafiksäkerheten. Cyklister och fotgängare påverkas och bilister uppmanas välja en annan väg om möjligt.
ANNONS

En ny rondell vid Norrvikens IP ska förbättra trafiksäkerheten.

Det är i korsningen mellan Sollentunavägen, Minervavägen och Brunkebergsåsen som den nya rondellen byggs och arbetet drar igång nu i början av september.

Förutom bygget av rondellen kommer även fyra av övergångsställena att höjas upp och trafikplatsen att få förstärkt belysning. Samtidigt färdigställs även gång- och cykelbanan öster om korsningen.

På Sollentunavägen pågår även ett vägarbete i samband med bygget av nya bostäder. Detta förväntas vara klart i november.

Så påverkas trafiken

I samband med bygget kommer gång- och cykelbanan på Sollentunavägen delvis att stängas av och cyklister och fotgängare hänvisas i stället till Ugglevägen, Minervavägen och Avtagsvägen.

Biltrafiken leds om till sidan av arbetsplatsen och bilister uppmanas, om möjligt, att välja en annan väg för att minimera köbildning.

Bygget av rondellen förväntas vara klart vid årsskiftet.